söndag 23 december 2012
TOMTEN: Robin Goodfellow / Tomten by Viktor Rydberg
Midvinternattens köld är hård, – 3,9°. Endast Tomten och jag är vakna. Vi filosoferar. Snart stiger solen upp. Tujor och idegranar dignar under snösjok. I köket är det varmt. Julköttbullarna är just klara. Tomten borde väl få sådana också. Inte bara gröt.
Den Tatuerade Charkuteristen, min favorit i den "manuella" köttdisken, har malt färs av nöt och gris som jag nu med julkrydderier och grädde och ägg mixat till 1 julpaté och femtioåtta köttbullar.
Den Tatuerade Charkuteristen valde också med omsorg ut ett präktigt revbensspjäll. "Det kryddar du efter smak och lagar i ugnen, 175° – cirka en och en halv timme. Det måste vara genomstekt!" sade han med allvar i blicken och ett leende under tomtelufvan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar