Bellini original (el. Mango bellini)
Kommentar
Bellini uppfanns 1948 på Harry´s Bar i Venedig av Giuseppi Cipriani. Originalet blandades med persiko puré och Prosecco (italienskt mousserande vin). Drinkens skapare tyckte att drinkens unika färg påminde om solnedgången i en målning av den venitianska 1400-talskostnären Giovanni Bellini. Därav namnet.
Antal glas: 1 st
Receptgivare: Cat Bar / Menyse
Ingredienser
Persikopuré
2,0
tsk
Grenadin
1,0
droppe
Mousserat torrt vin
15,0
cl
Iskuber
Tillbehör:
Champagneglas
Tillagning
Mango Bellini:
Byt ut persikopurén mot mangopuré.
- Kyl ett champagneglas med is.
Mosa persika. Häll bort isen.
- Häll persikopurén i glaset.
Tillsätt en droppe grenadin.
- Fyll på med kall Prosecco eller annat mousserande torrt vin.
Mango Bellini:
Byt ut persikopurén mot mangopuré.
Helena skrev: Rolig och trevlig läsning! Tack!
SvaraRaderaHelena skrev: Mums!
SvaraRaderaFunkar säkert bra som alternativ till frukost-smoothien!