BLADVÄNDARBLOGGEN * MLLE GEORGE OCH JAG

lördag 22 januari 2011

En Bellini original

Bellini original (el. Mango bellini)

Kommentar 
Bellini uppfanns 1948 på Harry´s Bar i Venedig av Giuseppi Cipriani. Originalet blandades med persiko puré och Prosecco (italienskt mousserande vin). Drinkens skapare tyckte att drinkens unika färg påminde om solnedgången i en målning av den venitianska 1400-talskostnären Giovanni Bellini. Därav namnet.
Antal glas: 1 st
Receptgivare: Cat Bar / Menyse
Ingredienser
Persikopuré
2,0
tsk
Grenadin
1,0
droppe
Mousserat torrt vin
15,0
cl
Iskuber
 
 
 
 
Tillbehör:
 
 
Champagneglas
 
 
Tillagning
  1. Kyl ett champagneglas med is.
    Mosa persika. Häll bort isen.
  2. Häll persikopurén i glaset.
    Tillsätt en droppe grenadin.
  3. Fyll på med kall Prosecco eller annat mousserande torrt vin.

Mango Bellini:

Byt ut persikopurén mot mangopuré.

2 kommentarer:

  1. Helena skrev: Rolig och trevlig läsning! Tack!

    SvaraRadera
  2. Helena skrev: Mums!
    Funkar säkert bra som alternativ till frukost-smoothien!

    SvaraRadera