BLADVÄNDARBLOGGEN * MLLE GEORGE OCH JAG

tisdag 12 augusti 2014

NORMA, OPERA I DALA-FLODA KYRKA DEN 10 AUGUSTI 2014

NORMA
Lyrisk tragedi i två akter
av Vincenzo Bellini till text av Felice Romani gavs söndagen den 10 augusti 2014 i Dala Floda kyrka som final på Operafesten 7-10 augusti 2014.

Anna Eklund Tarantino, i titelrollen som Norma, prästinnan, och Paulina Pfeiffer som Normas lärling, rival och tidvis medsyster Adalgisa, sjöng innerligt och dramatiskt, både var för sig och tillsammans.

Det var en tät föreställning, känsligt regisserad av Mathias Clason, som också svarade för scenografin. Kyrkorummets möjligheter till spel på olika plan tillvaratogs. Handlingen koncentrerades på huvudpersonerna och deras relationer.

Birgit Carlstén, berättare, vägledde publiken på diskret klassiskt vis. Kören från Dala Floda /Stockholm,
och
pianisten Jacob Piamerox Pixi Moscovicz på flygel skapade under dirigenten Anders-Per Jonsson det dramatiska rummet för solisterna och lät dem briljera i sina roller.

Johan Schinkler, välljudande bas, som Oroveso överstepräst och Normas far;

Mathias Zachariassen, tenor, som övertygade i rollen som den känslosamme och vankelmodige Pollione, romersk prokonsul och Normas såväl som Adalgias älskade.
John Haque som Flavio, Polliones adjutant, och Ilona Autio som Clotilde, Normas tjänarinna, gav var för sig personlighet åt sina roller. Dessutom medverkade två barn i rollerna som Normas och Polliones barn, och två unga flickor som pager till Adalgisa.

Kostymtyger: Simbra siden.

Kostymerna,adekvata till rollernas karaktärer, hade tillverkats av Mathias Clason, Mika Luther, Mehrshad Asja och Anna-Kajsa Andersson.

Det blev stående ovationer och Bravo/Brava för denna dramatiska och välljudande operaföreställning!
Det var en musikalisk och dramatisk upplevelse jag kommer att minnas. Att Dala-Floda under denna musikvecka sjöd av musik och sång kommer helt säkert att ge återklang långt ut över byns gränser.

Foto av Lillemor Brink: Anna Eklund-Tarantino i rollen som NORMA.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar